Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά

Την παρελθούσαν Κυριακή ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος επεσκέφθη και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Παντελήμονος Αχεράς, παρά το χωρίον Αγροκηπιά. Ο Πανιερώτατος έτυχε υποδοχής, κατά την τάξιν, από την Οσιοτάτη Καθηγουμένη Καλλίστη και την περί αυτήν συνοδεία.
Προ της απολύσεως ετέλεσε το μνημόσυνο της μοναχής Μαριάμ και του – κατά σάρκα υιού αυτής – γέροντος Ιωαννικίου Διονυσιάτου, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή του από το χωρίον Αγριδάκι της μητροπολιτικής επαρχίας Κυρηνείας. Ακολούθως απηύθυνε λόγους πατρικούς και ευχαριστηρίους προς τε την Οσιοτάτην Καθηγουμένην διά την πολλήν της αγάπην και τις αδελφές για τη διακονία τους, αλλά και προς τους πιστούς που είχαν συρρεύσει στην Μονήν για να εκκλησιασθούν.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας μετέβη εις το κοιμητήριον της Μονής, ένθα ο τάφος της μοναχής Μαριάμ, όπου και ετέλεσεν τρισάγιο επί του τάφου και ωμίλησε καταλλήλως προς τους παρευρισκομένους τονίζοντας ότι ο Θεός μας αποκαλύπτει φωτισμένες και αγιασμένες μορφές, όπως ήτο η αδελφή Μαριάμ και ο Γέροντας Ιωαννίκιος, οι οποίες με την οσιακή βιοτή τους και το μαρτυρικό τέλος τους αποτελούν παραδείγματα που πρέπει οι πιστοί να  έχουν ως πρότυπα. Ακολούθως αφηγήθηκε γεγονότα από συναντήσεις που είχεν μετά του γέροντος Ιωαννικίου εις Καρυάς και εις την Μονήν Διονυσίου του Αγίου Όρους.
Μετά το πέρας του Τρισαγίου παρετέθη Τράπεζα από τις αδελφές της Μονής προς τιμήν του Πανιερωτάτου, ο οποίος επεσκέπτετο επισήμως δια πρώτην φοράν την Μονήν από της εκλογής του δια να λειτουργήσει, αλλά και προς όλο το ευσεβές πλήρωμα που συνέρρευσε στη Μονή. Αξίζει να τονισθεί ότι και η Καθηγουμένη γερόντισσα Καλλίστη εξέφρασε την μεγάλη χαρά και συγκίνησή της για την επίσκεψη και την τέλεση της θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο.
Πηγή: Ι. Μ. Κυρηνείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου