Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου Μητροπόλεως Κωνσταντίας

Μια νέα πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο προστίθεται στο δίκτυο κοινωνικών δομών του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και θα ανακουφίσει τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή δράση της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, υλοποιήθηκε με πολλή δουλειά, αγάπη και μεράκι, και εντάσσεται στην όλη ποιμαντική και πνευματική προσπάθεια της Μητροπόλεως να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται από τις αντιξοότητες της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.
Τον Αγιασμό της έναρξης του Ιατρείου τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Υγείας Δρ Πέτρος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πιρίλλης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Πανιερώτατος, σε σύντομη ομιλία του, επαίνεσε όλους όσους συμβάλλουν για τη λειτουργία του ιατρείου, η οποία στηρίζεται, όπως χαρακτηριστικά είπε, στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του έργου, το οποίο είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δίνει όραμα στη ζωή των ανθρώπων στη δύσκολη τούτη εποχή της κρίσεως που διανύει ο τόπος μας και η οποία πρωτίστως είναι πνευματική και κατόπιν οικονομική.
Το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας στεγάζεται στην οδό Αντώνη Παπαδοπούλου 5, δίπλα ακριβώς από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Φωλιά Αγάπης» της Μητροπόλεως και λειτουργεί με τη στήριξη εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών της περιοχής, υπό την εποπτεία και επιμέλεια του ιατρού Αρχιμανδρίτη π. Αναστασίου Πογιατζιή.
Τα εγκαίνια του Ιατρείου της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου τέλεσε ο Υπουργός Υγείας Δρ Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση και τα συγχαρητήρια του στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για την πρωτοβουλία του αυτή και «για τις συνεχείς και ακούραστες υπηρεσίες που προσφέρει στο στόχο για προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας».
Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «τόσο η φιλανθρωπία, όσο και η αλληλεγγύη αποτελούν χωρίς αμφιβολία άξιες στάσεις ζωής στον ανθρώπινο βίο», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «συγχαρητήρια αρμόζουν και στους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με γνώμονα τις πανανθρώπινες αυτές αξίες και αρχές».
«Είναι καθήκον μας να αναδεικνύουμε και να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί μας υπενθυμίζουν ότι οι συγκροτημένες κοινωνίες που ευημερούν, στηρίζονται στην κοινωνική αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του. Γιατί μέσα από αυτές οικοδομούμε ένα σύστημα αξιών που τιμά τον άνθρωπο και την κοινωνία μας», πρόσθεσε.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεργός και συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια της Μητροπόλεως και σημείωσε: «είμαι βέβαιος ότι αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει σημαντικά στο να εμπεδωθεί στην κοινωνία μας, η πρακτική της κοινωνικής ευθύνης ως βασικού εργαλείου κοινωνικής ανάπτυξης της σύγχρονης Δημοκρατίας».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου