Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Εσπερινός Εγκαινίων ναού Ρουμανικού ρυθμού στην Μητρόπολη Ταμασού

Πραγματοποιήθηκε απόψε ο Εσπερινός των Εγκαινίων του ξύλινου ιερού ναού της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννου του Χοτζεβίτου, ο οποίος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ναός κτίστηκε σύμφωνα με Ρουμανικά σχέδια και πρότυπα και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ορθοδόξων Ρουμάνων αδελφών μας που βρίσκονται στην Κύπρο.
Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων, συγχοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.
Στο τέλος της Εσπερινής ακολουθίας ο Μητροπολίτης Ταμασού σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας, ο οποίος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Μητροπόλεως Ταμασού και απέστειλε ως εκπρόσωπο του, στο πνευματικό αυτό γεγονός, τον αγαπητό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τούλτσεα κ. Βησσαρίων.
Ο Πανιερώτατος τόνισε ότι οι επίσημες ομιλίες και αντιφωνήσεις θα γίνουν αύριο το πρωί, κατά την διάρκεια των εγκαινίων, αναφέρθηκε, όμως, ακροθιγώς, στην σημασία που έχει ο εν λόγω ναός, αλλά και για «την σφυρηλάτηση των αδελφικών δεσμών μεταξύ των Ορθοδόξων χριστιανών Ρουμάνων και Κυπρίων, αλλά και για την σημασία που έχει να αντιλαμβανόμαστε το οικουμενικό μήνυμα της Ορθοδοξίας, το οποίο διακηρύττει ότι όλοι είμαστε μέλη του ενός σώματος του Ιησού Χριστού».
Η τελετή των Εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 8.00 το πρωί και θα ακολουθήσει η πρώτη Θεία Λειτουργία στην καθαγιασμένη Αγία Τράπεζα του ναού προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, συμπαραστατούμενου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τουλσέας κ. Βησσαρίωνος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου