Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η Κύπρος υποδέχεται την Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα

Δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησε, σήμερα το μεσημέρι, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος με την ευκαιρία της άφιξης στην Κύπρο της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στόχος της έλευσης της Κάρας του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων είναι για «να τονωθεί το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού» και ταυτόχρονα να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση για την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, στην κατεχόμενη Καρπασία, αφού για την πρώτη φάση θα χρειαστούν 2,5 εκατ. ευρώ, για τα οποία η αρχιεπισκοπή έχει προβεί σε δανεισμό.
Το ιερό αυτό θησαύρισμα της πόλης των Πατρών, συνοδευόμενη από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, θα καταφτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στις 29 Οκτωβρίου 2013, στις 4:30 το απόγευμα, απ’ όπου θα οδηγηθεί με πομπή στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.
«Ευελπιστώ ότι ο λαός μας με σεβασμό θα δεχθεί την άφιξη της Τίμιας Κάρας και είμαι σίγουρος ότι θρησκευτικό του συναίσθημα θα ανέβει γιατί ο λαός μας είναι θρησκευόμενος λαός, αγαπά την Εκκλησία, σέβεται τους κληρικούς μας και η επαφή που έχει η Εκκλησία με τον λαό είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα και τέτοια επαφή θέλω να πιστεύω ότι δεν  είχε ποτέ πριν η Εκκλησία με το λαό μας», τόνισε.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι επιθυμία του είναι «να γίνει ακόμη πιο στενή η επαφή αυτή γιατί θέλουμε να είμαστε μέσα στον λαό μας, να αφουγκραζόμαστε τον σφυγμό του λαού μας και να είμαστε μαζί του και ό,τι θέλει από εμάς να το έχει».
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, ακόμη, ότι είναι η 3η φορά που η Κύπρος υποδέχεται την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα, με την πρώτη φορά να είναι το 1967, όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος ο αείμνηστος Μακάριος ο Γ΄ και αφίχθη στο νησί με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων «επανεκκίνησης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέου». Το ιερό λείψανο του Πρωτοκλήτου Αποστόλου είχε εκτεθεί τότε για προσκύνημα στην ομώνυμο  Μονή του στην Καρπασία. Η δεύτερη φορά ήταν το 1987, επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Λευκωσία.
Παρών, στη συνέντευξη τύπου, ήταν και ο Επίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος, ο οποίος έχει την ευθύνη από την πλευρά της Εκκλησίας Κύπρου για την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέου, η οποία ευρίσκεται στα όρια της κατεχόμενης Επισκοπής του.
Σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο η επίσημη τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, έξω από τον περικαλλή Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών και άλλων επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου