Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Μακεδονίτισσα

Με την συγκινητική προσέλευση πολλών πιστών, καθώς και νέων ανθρώπων και παιδιών, τελέστηκε η Πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, την ημέρα της εορτής του Αγίου, το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου 2013.
Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, τέλεσαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας, π. Κωνσταντίνος Βασιλείου και π. Ξάνθος Ονησιφόρου, σύμφωνα με την παλαιά τυπική διάταξη, η οποία ορίζει να τελείται εκτός του Αγίου Βήματος, στον Σολέα του Ιερού Ναού, ενώπιον των πιστών, όπως ήταν το έθος της πρώτης Εκκλησίας.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ωραία συνήθεια του ασπασμού της καταλλαγής, της συγχωρητικότητας τον οποίο έδιναν οι χριστιανοί των πρώτων αιώνων πριν τη Θεία Κοινωνία και να παρακολουθήσουν, ίδιοις όμμασι, τα δρώμενα κατά την επιτέλεση της Θείας Μυσταγωγίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Ιάκωβος συνέταξε, κατά την παράδοση, την Θεία Λειτουργία του βασισμένος στα λόγια του Κυρίου «Λάβετε φάγετε» και «Πίετε εξ αυτού πάντες» και αποτυπώνει σ’ αυτή την ενότητα και την αγάπη των πρώτων χριστιανών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου