Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τον Άγιο Επιφάνιο τίμησε η Μητρόπολη Κωνσταντίας

Την ιερή μνήμη του Αγίου Επιφανίου, του μεγάλου Πατέρα και Διδασκάλου της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, του Πολιούχου, Προστάτη και Εφόρου της, τίμησε, με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, η Ιερά Μητρόπολή Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
Προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου τελέστηκε, σήμερα το πρωί, ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Επιφανίου στην Αγία Νάπα, με την συμμετοχή των ιερέων της κοινότητας.
Πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο, παρευρέθηκαν στο ιερό παρεκκλήσιο για να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στον Άγιο και Προστάτη της Μητροπόλεως τους και να λάβουν την ευλογία του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της τιμίας Κάρας και της σεπτής Εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού.
Με την σημερινή λατρευτική σύναξη ολοκληρώθηκαν και οι εφετινοί πανηγυρικοί εορτασμοί επί τη ιερά μνήμη του αγίου Επιφανίου, τους οποίους οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. 
Ευχή και προσευχή όλων είναι η επόμενη χρονιά να μας βρει ελεύθερους να τιμούμε την μνήμη του στην μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Επιφανίου, στην Βυζαντινή Κωνσταντία, η οποία ευρίσκεται στα ερείπια της αρχαίας και κατεχόμενης σήμερα Σαλαμίνας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου