Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Την Αγία Ειρήνη τίμησε η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τίμησε, ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, την ιερή μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης, Προστάτιδας της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.
Οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την υποδοχή των τιμίων λειψάνων της Αγίας Ειρήνης και της κάρας του Αγίου Επιφανίου στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, όπου η Φιλαρμονική της Αστυνομίας απέδωσε τις δέουσες τιμές.
Τα Ιερά Λείψανα προερχόμενα από την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου και φυλάσσονται, συνόδευαν ο Έφορος της Μονής και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος και τα υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.
Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Ειρήνης, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας, στην παρουσία του Δημάρχου και των αρχών της πόλεως, της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, Βουλευτών και Δημάρχων της επαρχίας Αμμοχώστου, του υπαρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου κ. Ανδρέα Κυριάκου, των Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών της περιοχής, των υπηρετούντων και εργαζομένων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και πλήθους ευσεβών χριστιανών.
Μετά το πέρας της Εσπερινής Ακολουθίας  τελέσθηκε  δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων πεσόντων και πάντων των Ανδρών και Γυναικών της Αστυνομίας, των αδίκως τελειωθέντων εν τη ώρα του καθήκοντος, καθώς και των εν ειρήνη τελειωθέντων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την περιφορά της εικόνας της Αγίας Ειρήνης και των Ιερών Λειψάνων, από άγημα της ΜΜΑΔ και την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Παραλιμνίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου