Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Χειροτονία διακόνου από τον Επίσκοπο Καρπασίας

Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά τις εορτή των Αγίων Μυροφόρων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σε κλίμα συγκίνησης και με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών, που πλημύρισαν τον Ιερό Ναό, εισάγαγε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου ένα νέο κληρικό και εργάτη του Αμπελώνος του Κυρίου μας, τον υποδιάκονο Βασίλειο Κωνσταντίνου.
Ο νέος Διάκονος, γόνος ευσεβούς ιερατικής οικογένειας, είναι έγγαμος, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επί σειρά ετών υπηρέτησε ως συνεργάτης του Θεοφιλεστάτου.
Ο υποδιάκονος Βασίλειος προσερχόμενος, με καρδιά γεμάτη ζέση και ένθεο φρόνημα, υπακούοντας στο «κέλευσον…» της άνω κλήσεως, έκλινε τα γόνατα και τον αυχένα του προ της Αγίας Τραπέζης και διά της επιθέσεως των χειρών του Αρχιερέως εδέχθη την χειροτονία εις τον πρώτον, της ιερωσύνης, βαθμό.
Στην συνέχεια μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής αγαλλίασης, το πλήθος των πιστών, ο έμπλεος χαράς και συγκίνησης πατέρας του νέου διακόνου Πρωτοπρεσβύτερος π. Παντελεήμων Κωνσταντίνου, ο αδελφός του π. Κωνσταντίνος, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι του χειροτονηθέντος αναφώνησαν το «Άξιος» και έψαλλαν με στεντόρεια φωνή το «Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών».
Με έντονα φανερή την συγκίνηση του ο Καρπασίας Χριστοφόρος, απηύθυνε προς τον νέον διάκονο λόγους Πατρικούς, συμβουλές και νουθεσίες και ευχήθηκε να είναι έντιμος, υγιής και ιεροπρεπής εις την χαρισθείσα σε αυτόν, υπό της Εκκλησίας, ιεροδιακονική διακονία.
Μετά το «δι’ ευχών» ακολούθησαν οι ευχές κληρικών και λαϊκών προς τον νεοχειροτονούμενο.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου