Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Με λαμπρότητα ο εσπερινός του Αγίου Μάμα στη Λακατάμεια

Τις προσευχές και τις εγκάρδιες δεήσεις τους κατέθεσαν για άλλη μια φορά, κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ, στον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Μάμα, ο πιστός λαός του ομώνυμου προσφυγικού συνοικισμού στη Λακατάμεια. 
Οι λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 1ης Σεπτεμβρίου 2014, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και στην παρουσία του Δημάρχου Λακατάμειας κ. Λουκά Ιατρού.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ηγούμενος της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης, οι εφημέριοι του ιερού ναού, καθώς και άλλοι κληρικοί πλησιόχωρων ενοριών.
Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Μάμα προτρέποντας το ακροατήριο του να μιμηθεί το παράδειγμά του εορτάζοντος μεγαλομάρτυρα.
«Ας ακολουθήσουμε την πορεία που χάραξε ο Χριστός, ας ακολουθήσουμε και ας βαδίσουμε την πορεία που χάραξε ο άγιος μας και να ’μαστε σίγουροι ότι η πορεία αυτή θα είναι σωτήριος για όλους μας και η πορεία αυτή τέρμα θα έχει την Βασιλεία του Θεού», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου