Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Διήμερο Ιερατικό Συνέδριο Μητροπόλεως Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Λεμεσού στο Σαϊττά, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2014, διήμερο Ιερατικό Συνέδριο.
Το πρωί της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο και ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Μιχαήλ με θέμα: «Ο ιερέας και τα πολιτικά δρώμενα του τόπου» και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.
Μετά το κοινό γεύμα και την ξεκούραση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο και ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο με θέμα: «Η οικονομική κρίση και οι προεκτάσεις της στην ποιμαντική διακονία». Και σε αυτή την εισήγηση οι πατέρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.
Μετά το δείπνο το οποίο ακολούθησε, όσοι κληρικοί διανυκτέρευσαν στην κατασκήνωση είχαν την ευκαιρία μιας ελεύθερης συζήτησης πνευματικών θεμάτων με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.
Την δεύτερη ημέρα το πρωί οι πατέρες οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην κατασκήνωση μετέβησαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού όπου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Παΐσιος παρέθεσε πρόγευμα μετά το τέλος της ακολουθίας. 
Στην συνέχεια στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Λεμεσού, με τη συμμετοχή όλων των κληρικών της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος του Συνεδρίου. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ιερωσύνη κατά τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη». Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος.
Το Ιερατικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με γεύμα, το οποίο παρετέθη στην τραπεζαρία της κατασκήνωσης. Σε όλους τους μετέχοντες κληρικούς ο  Πανιερώτατος διένειμε ως ευλογία, το βιβλίο του Ιερομονάχου Γρηγορίου με τίτλο: «Η Ιερωσύνη».
Πηγή: Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου