Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση και μνημόσυνο του Ηγουμένου της Μονής Μαχαιρά Αρσενίου

Αισθήματα βαθυτάτης συγκίνησης και μνήμες βγαλμένες  από το χρονοντούλαπο κυριάρχησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2014, στη αίθουσα του Δημοτικού Κηποθεάτρου  Πάνω Πολεμιδιών, «εις μνήμη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαιρά Αρχιμανδρίτου Αρσενίου» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την εις Κύριον εκδημία του.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού  κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος και προβλήθηκε ολιγόλεπτη ταινία αφιερωμένη στη ζωή του μακαριστού Αρσενίου, η οποία κατασυγκίνησε τους πάντες.
Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ, Γεννάδιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, η Μητέρα και συγγενείς του Πατρός Αρσενίου και πλήθος κόσμου.
Παράλληλα, σήμερα το πρωί, παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας και καθηγούμενος της Μονής Μαχαιράς κ. Επιφάνιος τέλεσαν, στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Ηγουμένου της Μονής Μαχαιρά Αρχιμανδρίτου Αρσενίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής στην παρουσία των αδελφών και πατέρων της Μονής, ικανού αριθμού παρεπιδημούντων κληρικών και πλήθους κόσμου.
Μαΐστωρ - Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου