Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πανήγυρις Αγίου Νεοφύτου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Η εορτή της ευρέσεως και ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου εορτάστηκε πανηγυρικά στην Μητρόπολη Λεμεσού.
Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου 2014, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Νεοφύτου στο συνοικισμό Μακαρίου Γ΄, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τον εσπερινό λάμπρυναν με την παρουσία τους  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ καθώς επίσης και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως.
Το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.
Το απόγευμα τις ίδιας μέρας εψάλη η παράκληση προς τον Άγιο Νεόφυτο και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο με θέμα: Οι εμπειρίες των Αγίων, ζωντανή μαρτυρία της αλήθειας.
Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον ναό για να προσκυνήσει τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Νεοφύτου και να λάβει την ευλογία του Αγίου. 
Πηγή: Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου