Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η κοινότητα Βιτσάδας τιμά τον Άγιο Μάμα

Η ιερά μνήμη του εκ Παφλαγονίας ορμωμένου και αναδειχθέντος «φύλακα και φρουρού των Κυπρίων», μεγαλομάρτυρος Αγίου Μάμαντος, σύναξε και πάλιν επί τω αυτώ, τους πρόσφυγες κατοίκους της κοινότητος Βιτσάδας της επαρχίας Αμμοχώστου.
Οι εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου Αγίου και προστάτου της κατεχόμενης κοινότητας άρχισαν με την τέλεση της εσπερινής ακολουθίας στον ιερό ναό του Αγίου Μοδέστου στην Κοφίνου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Στον Εσπερινό μετείχαν ο εφημέριος της Κοφίνου Οικονόμος π. Ανδρέας Παρπόττας και οι εκ Βιτσάδος καταγόμενοι ιερείς Οικονόμος π. Μάμας Παπαμιχαήλ και οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Παρασκευάς Παπαμιχαήλ και π. Σπυρίδων Γεωργίου.
Λίγο πριν το τέλος της εσπερινής ακολουθίας πραγματοποιήθηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και μνημόσυνο των θανόντων μετά το 1974 κατοίκων της κοινότητας Βιτσάδας.
Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Βιτσάδας οργάνωσαν στην συνέχεια συνεστίαση σε παραλιακό εστιατόριο στην περιοχή ενώ αύριο, ανήμερα της εορτής, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Μάμαντος στη Λακατάμεια.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου