Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Χειροτονία νέου διακόνου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας της κοινότητας Επταγώνιας λειτούργησε σήμερα, παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Στη Θεία λειτουργία μετείχαν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, ιερείς και διάκονοι από διάφορες Μητροπόλεις της Κύπρου και πλήθος κόσμου, προερχομένων, κυρίως, από τις κατεχόμενες κοινότητες Λάρνακας της Λαπήθου και Ζώδια, απ’ όπου κατάγεται ο νέος διάκονος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος τέλεσε, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης λαμπρότητας και κατάνυξης την εις διάκονον χειροτονία του αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαου Νικολάου.

Στην ομιλία του ο νέος διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην πνευματική του πορεία, η οποία τον οδήγησε στη μεγάλη απόφαση να περιέλθει στις τάξεις του κλήρου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους τον στήριξαν στη ζωή του και τον χειραγώγησαν πνευματικά.
Απευθύνοντας συμβουλές και πατρικές παραινέσεις προς τον χειροτονούμενο, ο Θεοφιλέστατος, εξήρε το μεγαλείο της Ιερωσύνης και ανέπτυξε θεολογικά την έννοια, τη σημασία και το περιεχόμενο της διακονίας μέσα στο πνεύμα και την ζωή της Εκκλησίας του Χριστού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου