Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στον Κύκκο ο Προκαθήμενος της Εσθονίας

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Σεβασμία Μονή της Ελεούσας του Κύκκου πραγματοποίησε, χθες το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.

Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκε, με ιδιαίτερη θέρμη, ο Έφορος της Μονής Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος, ο οποίος και τον συνόδευσε στον τάφο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Εθνάρχου και αδελφού της Μονής.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Εσθονίας, θέλησε να δει από κοντά τα έργα ανοικοδόμησης του νέου ναού, που επιτελούνται στο θρονί της Παναγίας και στην συνέχεια είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να θαυμάσει τα σημαντικότατα εκθέματα που φιλοξενούνται στο εξαίρετο Μουσείο της Μονής και το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του.

Μετά από ένα μικρό κέρασμα, στο Μέγα Συνοδικό, ακολούθησε η επίσκεψη στο καθολικό της Μονής και η προσκύνηση της θαυματουργικής εικόνος της Κυκκωτίσης, καθώς και του πλήθους των ιερών λειψάνων, που βρίσκονται τεθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή του Κύκκου.

Ο π. Αγαθόνικος, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Κύκκου και διάφορες εκδόσεις της Μονής και παρέθεσε, τέλος, εκ μέρους του Μητροπολίτη Κύκκου και της αδελφότητος, της Μονής, δείπνο στον Μητροπολίτη Ταλλίνης και την συνοδεία του.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου