Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στο Παραλίμνι

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, όπου ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο Μαχαιριώτη, τους εφημερίους του ναού π. Ανδρέα Χριστοδούλου και π. Πολύβιο Λαμπριανίδη και τους διακόνους π. Επιφάνιο και π. Κυπριανό.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το Εκκλησίασμα, ο Πανιερώτατος, ανεφέρθη εκτενώς στα νοήματα της Ευαγγελικής Περικοπής της Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοδότου Σταυρού του Κυρίου μας και ειδικότερα εστίασε την προσοχή του στην προτροπή του Κυρίου, που ακούστηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας, «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι».
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το τρίμηνο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του φοιτητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρώην Προέδρου της ΕΦΕΚ Αθήνας Παναγιώτη Σωφρονίου, ο οποίος έχασε πρόωρα την ζωή του σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου