Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Κύπρο ο Μητροπολίτη Εσθονίας

Στην «νήσο των Αγίων» βρίσκεται από χθες, ο κυπριακής καταγωγής, Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, προσκεκλημένος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ηρακλειδίου, Θρονική Εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.
Ο Σεβασμιώτατος, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, τη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα Αχερά και στη συνέχεια μετέβη στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας», όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Διευθυντή και να συνομιλήσει με τους σπουδαστές της Σχολής.
Ακολούθως, επισκέφθηκε το Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία και είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, στην παρουσία και του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας και επιτίμου Προξένου της Εσθονίας κ. Μιχαλάκη Ζαμπέλα. 
Οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκκλησιαστικά και εθνικά θέματα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Εκκλησία της Εσθονίας, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν εξ αιτίας των διαφόρων αντιπαραθέσεων τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή και τις συνέπειες που αυτές έχουν τόσο στην Εσθονία, όσο και στην Κύπρο.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Εσθονίας πέρασε τις πύλες του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου και  έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αδελφικό κλίμα και οι δύο Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση διμερών θεμάτων και αλληλοενημερώθηκαν για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο Εκκλησίες. Στη συνάντηση παρακάθισε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος και η συνοδεία του παρακάθισαν σε γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ηρακλειδίου, στην ομώνυμο Ιερά Μονή στο Πολιτικό.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου