Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι

Περιβεβλημένο με τα πιο έντονα και λαμπριάτικά του χρώματα είναι, χθες και σήμερα, το Παραλίμνι και ο Μητροπολιτικός του ναός, με αφορμή την εκ μεταθέσεως εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πολιούχου και προστάτη αγίου της πόλεως.
Το εσπέρας της Παρασκευής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά και λιτανεία της ιεράς εφεστίου Εικόνος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, καθώς και των ιερών λειψάνων του Αγίου Επιφανίου και της Αγίας Ειρήνης που φιλοξενούνται στον ναό τις ημέρες αυτές.


Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.





Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου