Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συμπαράσταση και Ευχές Οικουμενικού Πατριάρχη για την Κύπρο

Την αμέριστη συμπαράσταση του προς την Κύπρο εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευχόμενος παράλληλα αίσιο τέλος σε όλες τις δοκιμασίες του κυπριακού λαού.
Ο κ. Βαρθολομαίος είχε στη Σλοβακία συνάντηση με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα Μάριο Κουντουρίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο και τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησιά της Κύπρου.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η οποία μεταδίδεται από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Πρέσβη Κουντουρίδη, κατά την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σλοβακία, από τις 25 ως τις 27 Μαΐου.
Προστίθεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την επίσκεψη του, για πρώτη φορά, όπως ανέφερε, σε Κυπριακή Πρεσβεία.
Ο κ. Κουντουρίδης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και του λαού για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καθώς και στην έμπρακτη υποστήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου, μέσω του κοινωνικού της έργου, για απάμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δυσπραγούντες πολίτες.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επαίνεσε το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα καθώς και τη σημαντική υποστήριξη και προσφορά της προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σλοβακία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 1150 χρόνια από την άφιξη των Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο έδαφος της μεγάλης Μοραβίας (863 μ.Χ.) και σημερινής Σλοβακίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου