Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Οι ώρες των Παθών στην μαρτυρική μας πατρίδα

Η ακολουθία των Μεγάλων Δεσποτικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως τελέστηκαν σήμερα το πρωί με την δέουσα κατάνυξη και ευλάβεια στην Μαρτυρική μας Μεγαλόνησο, η οποία για άλλη μια χρονιά διέρχεται τον δικό της Εθνικό Γολγοθά με την προσθήκη από φέτος και του οικονομικού.
Ακολουθεί ένα μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό:


Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου χοροστάτησε των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον ιερό ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας χοροστάτησε της ακολουθίας των Μεγάλων Δεσποτικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον ιερό ναό Αγίου Προκοπίου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.


Αντίστοιχα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής χοροστάτησε των Ωρών και της ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην Πάνω Λακατάμια.

«Προσκυνούμεν σου τα Πάθη Χριστέ, δείξον ημίν και την ένδοξο σου Ανάστασιν». Αξίωσε μας Θεέ και Κύριε των Δυνάμεων να βιώσουμε και την ένδοξη Ανάστασή σου, αλλά και την Ανάσταση της πατρίδας μας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου