Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Εκηδεύθη ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κυκκώτης


Με μεγάλη συγκίνηση και με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης προέπεμψε η αδελφότητα της Σεβασμίας Μονής της Ελεούσης του Κύκκου τον αοίδιμο Αρχιμανδρίτη κυρό Ιερώνυμο Κυκκώτη, το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου 2013.

Της εξοδίου ακολουθίας, που πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Κεντρικής Μονής Κύκκου, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από τους Πανιερωτάτους Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομο, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, Μόρφου κ. Νεόφυτο, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τους πατέρες και συμμοναστές του μακαριστού, καθώς και κληρικούς από διάφορα μέρη της Κύπρου. 
Στην ιερά ακολουθία παρέστησαν, επίσης, ο έπαρχος Λευκωσίας, πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, πρόεδροι ή εκπρόσωποι δήμων, κοινοτήτων, σωματείων, εκκλησιαστικών επιτροπών και χριστιανικών συνδέσμων, καθώς και πλήθους συγγενών, φίλων και εκτιμητών του εκλιπόντος. 

Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία έγινε η εν πομπή μεταφορά του σκηνώματος στο κοιμητήριο της Μονής όπου και ετάφη μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης.

Προσευχόμαστε, ο Κύριος του ελέους και των οικτιρμών, να αναπαύσει την ψυχή του εκλιπόντος εν χώρα ζώντων και να τον καταστήσει λειτουργό και στο ουράνιο θυσιαστήριο Του.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου