Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Η Κύπρος υποδέχτηκε το Άγιο Φως


Με ειδική πτήση  και με κάθε επισημότητα έφθασε, αργά χθες το απόγευμα το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα για να μεταλαμπαδεύσει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σε κάθε Ορθόδοξο χριστιανό της Κύπρου.
Στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, έτυχε υποδοχής με τιμές αρχηγού κράτους και το υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, οι υπουργοί Άμυνας Φώτης Φωτίου και Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, καθώς και κληρικοί εκπρόσωποι διαφόρων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κύπρου.
Αμέσως μετά την υποδοχή και την απόδοση τιμών από το στρατιωτικό άγημα και τη φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς τελέστηκε σύντομη δέηση στο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου.
«Ας προσευχηθούμε όλοι το Φως του κόσμου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, «να φωτίσει τις καρδιές μας, να τις κάνει κατοικητήριο δικό Του και να μας δώσει δύναμη ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες τις πρόσκαιρες, αλλά και πάνω απ’ όλα να γιορτάσουμε την απελευθέρωσης της μαρτυρικής μας πατρίδας, ώστε να μπορέσουμε σύντομα τούτο το Άγιο Φως να το πάρουμε και στα σκλαβωμένα σήμερα εδάφη μας που μολύνονται από την μπότα του βάρβαρου κατακτητή».
«Ευχόμαστε η συμβολική αυτή κίνηση να σηματοδοτήσει και το άναμμα της φλόγας που θέλουμε στις ψυχές μας, γιατί μόνο μέσα από το ζωντάνεμα αυτής της φλόγας της πίστεως θα μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία», επεσήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Συγκοινωνιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Άγιο Φως έφθασε στην Κύπρο με ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο διέθεσε ο Ρώσος επιχειρηματίας Μιχαήλ Κουζιόβλεφ, ο οποίος διαμένει στην Κύπρο και το συνόδευε, μετά από σεπτή εντολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.
Από το αεροδρόμιο Λάρνακος, με συνοδεία της αστυνομίας μεταφέρθηκε το Άγιο Φως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας και κατόπιν  σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και σε όλες τις μητροπόλεις της Κύπρου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου