Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πολιτιστικά δρώμενα

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού διοργανώνει συναυλία με θέμα:  «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνοτζιαιρη του κόσμου» αφιερωμένη στην άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού και ώρα 7:30μ.μ.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Λάζαρος Γεωργίου.
Στην συναυλία θα συμμετάσχουν η χορωδίες «Ανατολή» και «Ρωμανός ο Μελωδός» και το μουσικό σχήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.
Το «Καραβάνι Αλληλεγγύης», η όμορφη αυτή πρωτοβουλία για τον συνάνθρωπο μας, που τελεί από την εποπτεία και αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου, κάνει αρχή των εκδηλώσεων του, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, με την μεγάλη συναυλία καλλιτεχνών στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία. 
Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί μελοποιημένη ποίηση του θρυλικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη από το Λάρκο Λάρκου και την ομάδα πρωτοβουλίας του.
Τραγουδούν Πέτρος Γαϊτάνος, Λάρκος Λάρκου και η χορωδία της Ιεράς Μονής Κύκκου.
Αντί εισιτηρίου, το κοινό θα προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η Κιβωτός Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής διοργανώνει συναυλία για την επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στις 08.00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου.
Συμμετέχουν:
·     H Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Αγιά Σοφιά» και οι οργανοπαίχτες Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα, πολίτικο λαούτο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιώργος Καλογήρου (λαούτο), Άννα Αριστείδου (κρουστά).
·       Τραγούδι οι Νεκτάριος Ιωάννου, Γιώργος Καλογήρου και η χορωδία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Αγιά Σοφιά» υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Ιωάννου.
·         Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα της Σχολής. 
· Σχετικά ποιήματα θα διαβάσουν οι καθηγητές Δημήτριος Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Ορφανίδης.
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου