Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ξεκινά το «Καραβάνι Αλληλεγγύης»

Εγκάρδια πρόσκληση για συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή της ανθρωπιάς και μηνύματα αισιοδοξίας ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα τα καταφέρει, εξέπεμψαν οι διοργανωτές της προσπάθειας «Καραβάνι Αλληλεγγύης», σε Διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 23 Μαΐου στην Δημοσιογραφική Εστία.
Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ όμορφη πρωτοβουλία, μια έκφραση αληθινής αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο μας, που ξεκίνησε δειλά - δειλά να κάνει την εμφάνιση της αρχές Απριλίου και σήμερα αγκαλιάζεται από πλήθος ομάδων, οργανώσεων και εθελοντικών οργανισμών κάτω από την εποπτεία και αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου.
«Είναι με ιδιαίτερη τιμή και πνευματική χαρά που ανακοινώνουμε σήμερα την συλλογική προσπάθεια δεκάδων εθελοντικών μη κυβερνητικών, κυβερνητικών και εκκλησιαστικών οργανώσεων του τόπου μας, οι οποίοι αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα μεγάλο «Καραβάνι Αλληλεγγύης» για την ανακούφιση των κοινωνικών παντοπωλείων ή κέντρων ανθρωπιστικής τροφοδοσίας σε όλη την Κύπρο» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.
«Ως πρόεδρος του Συνοδικού γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου και συντονιστής της όλης προσπάθειας εκφράζω τις βαθιές ευχαριστίες μου στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και τους χορηγούς μας χωρίς την βοήθεια και την συνεργασία των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Την ίδια ευγνωμοσύνη εκφράζω και σε όλους εκείνους τους εθελοντές που εδώ και αρκετό καιρό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Κύπρο», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Πανιερώτατος, αφού επεσήμανε πως «η μεγαλύτερη απόρροια του εθελοντικού πνεύματος είναι η καλυτέρευση του ανθρώπινου χαρακτήρα και η ενίσχυση της ενσυναίσθησης ή ευσυνειδησίας, η οποία οδηγεί στο σεβασμό του ανθρώπου», υπογράμμισε ότι «ως εθελοντές θεωρούμε χρέος μας να αντιδράσουμε άμεσα στην οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά ο τόπος μας και μαζί με την πρακτική συνεισφορά μας να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους τους χειμαζόμενους συνανθρώπους μας».
Στην συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (Κ.Υ.Κ.Α.Τ) κ. Γιώργος Κουννούσιης και ο πρόεδρος του REACTION κ. Μάριος Σταύρου αναφέρθηκαν στο πλήρες πρόγραμμα των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων της προσπάθειας αυτής τονίζοντας ότι το «Καραβάνι Αλληλεγγύης» θα περάσει από 265 Δήμους και Κοινότητες σε ολόκληρη την Κύπρο και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα πραγματοποιηθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ομάδα πρωτοβουλίας «Βασίλης Μιχαηλίδης».
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαΐου με την μεγάλη συναυλία καλλιτεχνών στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου στη Λευκωσία, μια εκδήλωση την οποία επιχορηγεί ευγενώς η Ιερά Μονή Κύκκου. Τις επόμενες μέρες μια τεράστια και πολύ καλά οργανωμένη ομάδα «ανθρώπων» θα διασχίσει ολόκληρη την Κύπρο με απώτερο στόχο την συλλογή τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα τρόφιμα θα παραδίδονται στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις.
Η όλη προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, με την Τελετή Λήξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μακάριο Στάδιο στην Λευκωσία στις 8 το βράδυ, οργανώνεται σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των ομάδων ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας.
Κατά την δημοσιογραφική διάσκεψη απεύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους των συμβαλλόμενων φορέων η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Πάμπος Στυλιανού, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Νάκης Μιχαηλίδης, από τις Λέσχες Μοτοσικλετιστών ο πρόεδρος των μοτοσικλετιστών LEDRA, εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας, ο αρχηγός του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) και ο συνθέτης Λάρκος Λάρκου από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Βασίλης Μιχαηλίδης.
Το «Καραβάνι Αλληλεγγύης» υποστηρίζουν επίσης ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, ο Σύνδεσμος Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» και η Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου ΕΚΟ και αρκετοί άλλοι.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου