Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πάφου Γεώργιος: «Ο θάνατος δεν είναι η τελευταία λέξη»

Με την περιφορά των Επιταφίων του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου και του Ιερού Ναού Αγίου Κενδέα και την συνάντησή τους στο κέντρο της πόλης της Πάφου, ολοκληρώθηκε η ακολουθία του Επιτάφιου, που αποτελεί την κορύφωση του Θείου δράματος.
Χιλιάδες ήταν οι πιστοί οι οποίοι συνόδευσαν τους δύο Επιταφίους με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και τη συνοδεία ανδρών της Εθνικής Φρουράς, προσκόπων της Πάφου και των «Σταυραετών», οι δύο Επιτάφιοι διήλθαν εν πομπή από κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν όπως κάθε χρόνο στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, όπου η χορωδία του Μουσικού Ομίλου έψελνε ύμνους παρουσία του Προέδρου της Βουλής, των Βουλευτών της Επαρχίας, του Δημάρχου και των αρχών της πόλης.
Ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος μετά το πέρας της μικρής δεήσεως, που έγινε στην κεντρική πλατεία, μίλησε στο πολυπληθές πλήρωμα και αναφέρθηκε στο νόημα της σταυρικής θυσίας του Κυρίου μας, αλλά και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει η Κύπρος, προβάλλοντας την ελπίδα που κυοφορεί η Ανάσταση.
«Ο Ιησούς Χριστός κατέρχεται στον Άδη, αλλά πηγαίνει εκεί ως τροπαιούχος, ως νικητής και στέλλει το μήνυμα σε όλους μας ότι ο θάνατος δεν είναι η τελευταία λέξη για τον άνθρωπο. Η τελευταία λέξη είναι η Ανάσταση και η ζωή και ότι η θλίψη και η αδικία σ’ αυτή την ζωή και πάλιν δεν είναι μόνιμες, αλλά έχουν την χαρά και την Ανάσταση ως επακόλουθό τους», υπογράμμισε.
«Εμείς, οι Έλληνες της Κύπρου», τόνισε ο Πάφου Γεώργιος, «ζώντας για 40 σχεδόν χρόνια την μεγάλη θλίψη της κατοχής της πατρίδας μας και βιώνοντας τον τελευταίο καιρό μιαν άλλη κατοχή, την οικονομική, από δήθεν χριστιανούς προσβλέπουμε εις τον Ιησού Χριστό που κατέρχεται σήμερα στον Άδην και αναμένουμε μαζί με την Ανάσταση Του και την Ανάσταση του λαού μας».
Τέλος, ο Πανιερώτατος, ευχήθηκε σε όλους «να είναι η Ανάσταση του τόπου μας και η προσωπική του καθενός μας σύντομη».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου