Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Υποδοχή ιερών λειψάνων στο Παραλίμνι


Με ιερή συγκίνηση και ευλάβεια υποδέχθηκε, χθες το απόγευμα, ο λαός της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, την τιμία κάρα του Προστάτη και Πολιούχου Αγίου της, του Αγίου Επιφανίου, καθώς και τα λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Τα ιερά λείψανα υποδέχτηκαν, στην πλατεία Μητροπόλεως στο Παραλίμνι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, στην παρουσία των αρχών της πόλεως, των Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών, της φιλαρμονικής της Αστυνομίας, η οποία απέδωσε τιμές και πλήθους ευσεβών χριστιανών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έλευση των ιερών λειψάνων αρχίζουν οι Πανηγυρικοί εορτασμοί επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας, οι οποίοι και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Μαΐου 2013.

Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της Αστυνομίας, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά των λειψάνων και της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου