Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στο Κίεβο μεταφέρονται οι εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια χριστιανισμού στη Ρωσία

Στην μητέρα των ρωσικών πόλεων το Κίεβο της Ουκρανίας, την γενέθλιο πόλη για τον χριστιανισμό στη Ρωσία, μεταφέρονται πλέον οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα του πρίγκιπα και Αγίου της Ρωσικής Εκκλησίας Βλαδίμηρου, που σήμανε τον εκχριστιανισμό των Ρως του Κιέβου.
Οι Προκαθήμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσοστομος και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις επιβιβάστηκαν σήμερα το πρωί σε αμαξοστοιχία με προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αμαξοστοιχία έχει διαμορφωθεί ειδικά, με την δημιουργία σ’ αυτήν παρεκκλησίου εντός του οποίου τοποθετήθηκε ο σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ο οποίος έχει μεταφερθεί από την πόλη των Πατρών και βρίσκεται για προσκύνηση και ευλογία στη Ρωσία από τις αρχές του μήνα.
«Ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός λαμβάνει χώρα, αυτή την περίοδο, στη Αγία Ρωσία και αυτό είναι ότι γιορτάζουμε την 1025η επέτειο από την βάπτιση του λαού μας», τόνισε, προς τα μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν την επιβίβαση του στο ειδικό τραίνο για το Κίεβο, ο Πατριάρχης Μόσχας.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επεσήμανε ότι το γεγονός αυτό των εορτασμών ακολουθείται από μια σειρά πολύ σημαντικών εκδηλώσεων, προσθέτοντας μάλιστα, ότι «το πιο σημαντικό πράγμα στους εορτασμούς είναι η μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα, όπου συγκέντρωσε Προκαθημένους και εκπροσώπους όλων των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για να προσευχηθούμε από κοινού».
«Τώρα αναχωρούμε με το τραίνο για το Κίεβο, όπου ξεκινά το προσκύνημά μας για την μητέρα των ρωσικών πόλεων», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Μετά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Ουκρανία, το ίδιο τρένο θα ταξιδέψει για το Μινσκ της Λευκορωσίας και θα επιστρέψει στη Μόσχα στις 30 Ιουλίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου