Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερουσίας της Αυστραλίας

Θερμή και εγκάρδια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερουσίας της Αυστραλίας John Hogg, τους Γερουσιαστές Catryna Bilyk,  Helen Polley, Gary Humphries και τον Α.Ε. Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Trevor Peacock, είχε την Δευτέρα 8 Ιουλίου, λίγο πριν το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στο γραφείο του στη Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών αναφέρθηκαν στην παραδοσιακά μακρά φιλία, τις μακροχρόνιες και στενές σχέσεις των δυο χωρών, τη συμπαράσταση της Αυστραλίας στο κυπριακό πρόβλημα, αλλά και για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης των ομογενών Κυπρίων στη μακρινή ήπειρο.
Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων του λαού μας στα κατεχόμενα εδάφη, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της σύλησης και της καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και επιβεβαίωσαν ότι θα διατηρήσουν την επικοινωνία και τις ευκαιρίες ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου