Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Ο λαός δεν θα δεχτεί το ξεπούλημα του στην Τρόικα»

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, για το γεγονός, όπως είπε, ότι «κάποιοι ετοιμάζονται να έρθουν στην Κύπρο, όταν θα αρχίσει το ξεπούλημα των περιουσιών φτωχών συμπατριωτών μας», αλλά και για τις εξελίξεις που δρομολογούνται όσον αφορά το θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού εξέφρασε, για άλλη μια φορά, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.
Ο Μακαριώτατος μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας, κατά την οποία  τιμήθηκε για την προσφορά του στον αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας κατά το Πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου, διερωτήθηκε κατά πόσο ο κυπριακός λαός έχει και τώρα τις δυνάμεις να αντισταθεί στις νέες  και συνεχείς προκλήσεις και έστειλε, παράλληλα, σαφέστατα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
«Έχω δώσει το μήνυμα και στην Κυβέρνηση και στον Διοικητής της Κεντρικής Τραπέζης ότι ο λαός μας δεν θα ανεχθεί να του ξεπουλήσουν την περιουσία του», υπογράμμισε.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος επισήμανε ότι οι εχθροί της Κύπρου είναι πολλοί και κάλεσε το λαό σε αντίσταση. «Η αντίσταση πρέπει να αρχίσει από την οικονομία για ανατροπή της εξαθλίωσης», επεσήμανε για να αναρωτηθεί ακολούθως «θα έχουμε την ανάλογη αντίσταση; Γιατί πράγματι χρειάζεται σωστή αντίστασης για να σωθεί η οικονομία αυτού του τόπου».
Ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε ότι παραμένει άγνωστος ο επίλογος της οικονομικής εξαθλίωσης και προειδοποίησε ότι «αν μείνωμε στις ορέξεις της Τρόικας, αλλά και των εδώ εγκάθετων της, νομίζω ότι αυτός ο λαός δεν θα μπορέσει να ζήσει εδώ στην γη των πατέρων του».
Σε σχέση με το Κυπριακό ανέφερε ότι προειδοποίησε ήδη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως «η τουρκική ηγεσία επιμένει στην αδιάλλακτη θέση για λύση δύο κρατών», τονίζοντας πως «θα πρέπει να βάλουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές».
Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης ότι «η λύση ομοσπονδίας δεν τον εκφράζει» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν ζούσε ο Εθνάρχης Μακάριος, θα την απέσυρε την πρόταση αυτή».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όλους πως «η Κύπρος δεν θα δεχτεί παραχάραξη και παραστράτημα στο εθνικό ζήτημα» και διερωτήθηκε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, «η ηγεσία μας αντιστέκεται; Οι εκπρόσωποι αυτού του λαού καθοδηγούν σωστά τον λαό, τον τραβούν εκεί που πρέπει να πάει».
«Πρέπει να το γνωρίζουν, εκ των προτέρων, ότι αυτός ο λαός θα αντισταθεί. Εμείς ως Εκκλησία θα πράξουμε το καθήκον μας. Έχω δώσει το μήνυμα ότι θα καλέσουμε το λαό σε αντίσταση. Ελπίζω ο λαός να ακούσει τη φωνή της Εκκλησίας για να μην θρηνεί επί των ερειπίων μετά», υπογράμμισε ο Κύπρου Χρυσόστομος.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου