Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Δοξολογία στο λόφο Βλαντιμίρ στο Κίεβο

Στο Κίεβο της Ουκρανίας, «την μητέρα των ρωσικών πόλεων», όπως την χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, έχουν μεταφερθεί, από χθες το βράδυ, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια εκχριστιανισμού των Ρώς.

Η ειδική αμαξοστοιχία, η οποία μετέφερε τους Προκαθημένους και τους εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που μετέχουν στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις της Ρωσικής Εκκλησίας, καθώς και τον σταυρό του πρωτοκλήτου των αποστόλων Ανδρέα, έφθασε χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής, στη περίφημο Λαύρα του Κιέβου, από Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, κληρικούς και χιλιάδες πιστούς.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με πάσα επισημότητα και στην παρουσία των προέδρων της Ρωσίας κ. Βλαδιμήρ Πούτιν, της Ουκρανίας κ. Βίκτορ Γιανούκοβιτς, της Μολδαβίας κ. Νικολάε Τιμόφτι, της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, και πλήθος επισήμων και πρέσβεων, Πανηγυρική Δοξολογία στο λόφο του Βλαντιμίρ, παρά τον Δνείπερο ποταμό, στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση προσήλθαν και βαπτίστηκαν μαζικά οι βογιάροι (αριστοκράτες) και ο λαός των Ρώς.

Της Πανηγυρικής Δοξολογίας προέστη ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, στην παρουσία των Προκαθημένων και των Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου