Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στην πανήγυρη των Δανιηλαίων ο Λεμεσού Αθανάσιος

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας συμμετείχε στη πανήγυρη της ησυχαστικής Αδελφότητος των Δανιηλαίων στην έρημο των Κατουνακίων.
Ο Πανιερώτατος αφίχθηκε στο κελλί των Δανιηλαίων το Σάββατο 6 Ιουλίου το πρωί, όπου του επιφυλάχθηκε πανηγυρική υποδοχή. Ο γέροντας της αδελφότητος μοναχός Γρηγόριος, απηύθυνε ευχαριστήριο χαιρετισμό και ο Πανιερώτατος ανταπέδωσε καταλλήλως.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας ο Μητροπολίτης Λεμεσού προέστη της πανηγύρεως του κελιού για την Σύναξη πάντων των Αγιορειτών Πατέρων, που ξεκίνησε στις 8:30μ.μ. και τελείωσε στις 10:00π.μ. της επομένης ημέρας.
Στην πανηγυρική αγρυπνία συμμετείχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος και αντιπρόσωποι των υπόλοιπων Μονών του Αγίου Όρους.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Πανιερώτατος  προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού και ακολούθως τέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο κατά την Αγιορείτικη τάξη. Στο μνημόσυνο συμμετείχε και ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ. Την Δευτέρα 8 Ιουλίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας.
Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου