Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στα Λατσιά

Με την δέουσα  λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λατσιών.
Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ιερό Παρεκκλήσιο, τόσο την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου, οπότε και τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, όσο και ανήμερα της εορτής, οπότε τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία λειτουργία.  
Η αθρόα αυτή συμμετοχή του πιστού λαού μας και η με περισσή ευλάβεια και πίστη συμμετοχή του στις λατρευτικές συνάξεις προς τιμή της μεγαλομάρτυρος αγίας Μαρίνας, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, τιμάται όλως ιδιαιτέρως στην μικρή μας πατρίδα, δεικνύει το μέγεθος της ευσέβειας του και την εναπόθεση, στους δύσκολους τούτους καιρούς, των ελπίδων του στο Θεό και τους Αγίους μας.
Τις ακολουθίες τέλεσαν οι ιερείς της ενορίας π. Ανδρέας Παναγή και π. Θεοχάρης Φιλίππου και τις στόλισαν με την βυζαντινή μουσική τέχνη τους ο π. Κυριάκος Γεωργίου, ο κ. Βαρνάβας Ιεροδιακόνου, τα μέλη του αναλογίου του Ναού και οι φιλόμουσοι αδελφοί της ενορίας.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου