Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Ευάγγελο Βενιζέλο

Εγκάρδια συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο μετά την ανάληψη των
νέων του καθηκόντων.
Η συνάντηση των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μακαριωτάτου στην Αρχιεπισκοπή και ο κ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τον κυπριακό και τον ελληνικό λαό. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πάντοτε καθοριστικός στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής, γιατί εθνική στρατηγική σημαίνει και ευρύτερη δυνατή εθνική συνένωση», πρόσθεσε.     
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι: «κάθε συνάντηση με τον Μακαριότατο είναι χρήσιμη γιατί ο λόγος του είναι καθαρός, σαφής και αυτά που λέει δημόσια τα λέει και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Ο ρόλος της Εκκλησίας και εν προκειμένω της Εκκλησίας της Κύπρου είναι καθοριστικός για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της οικονομικής κρίσης που πλήττει τον κυπριακό λαό, όπως έχει πλήξει και τον ελληνικό λαό».
Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ για το κυπριακό ζήτημα, για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον τόπο, προσθέτοντας ότι «ως Εκκλησία είχαμε και έχουμε ξεκάθαρες απόψεις επί των δύο θεμάτων και θέλαμε να τον καταστήσουμε κοινωνό για το ενδιαφέρον της Εκκλησίας και για την Κύπρο, αλλά και για τη μητέρα πατρίδα».
«Εμείς», επεσήμανε, «είμαστε στη διάθεση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου ότι μπορούμε να κάνουμε και να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε τομέα και στον εθνικό και στον οικονομικό και ότι μπορούμε θα το πράξουμε με αγάπη, γιατί αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωση που έχουμε σε αυτόν το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου