Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η ελεύθερη Αμμόχωστος τίμησε τους νεκρούς του πραξικοπήματος

Τη μνήμη εκείνων που έπεσαν ηρωικά την αποφράδα ημέρα της 15ης Ιουλίου 1974, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα, τίμησε ο Δήμος Παραλιμνίου και η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου, παρουσία βουλευτών, της πολιτικής, πολιτειακής, της θρησκευτικής ηγεσίας, των δημοτικών, κοινοτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, καθώς και των οργανωμένων συνόλων της περιοχής, το επίσημο μνημόσυνο των ηρώων που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα.
Του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Ανδρέας Φιλίππου, Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου.
Ακολούθησε τρισάγιο, που τελέστηκε, από τον Πανιερώτατο, στο Μνημείο Πεσόντων Παραλιμνιτών που βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους. 

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου