Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Θεμέλιος λίθος Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου στην Παρεκκλησιά

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 30 Ιουνίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη κοινότητα Παρεκκλησιάς. Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Χρυσόστομου Παπαϊωάννου του μεγάλου δωρητού για την ανέγερση του Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου της κοινότητας. Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κύριος Τάσος Μητσόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αγιασμός στο προαύλιο του Ιερού Ναού όπου θα ανεγερθεί το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Το Πολυδύναμο Κέντρο θα στεγάζει: Αρχονταρίκι για δεξιώσεις και συνεστιάσεις, αίθουσες κατηχητικών με Η/Υ, βιβλιοθήκη και παιγνίδια για τους νέους, γραφεία του Ναού και οικία για τον εκάστοτε εφημέριο του Ναού.

Στην ομιλία του ο Υπουργός αναφερόμενος στην γενναιοδωρία του  αειμνήστου Χρυσόστομου Παπαϊωάννου είπε: «Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του αείμνηστου Χρυσόστομου Παπαϊωάννου, μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την ανιδιοτελή πράξη γενναιοδωρίας και απαράμιλλης αφοσίωσης προς τον Κύριο αλλά και εσωτερικής ανάγκης για προσφορά προς τον συνάνθρωπο, που επιστεγάστηκε με τη δωρεά προς τον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ του σεβαστού ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση του Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου του ναού».
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύει ο τόπος μας και που συνδέονται άρρηκτα με την κρίση αρχών και αξιών και τη συνεπακόλουθη απομάκρυνσή μας από τη θεία χάρη, η ανέγερση του Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου καθίσταται περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική.

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού, του μοναδικού νεανικού κέντρου της περιοχής, θα προσφέρει στους νέους της ενορίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής την εναλλακτική λύση υγιούς ενασχόλησης, παρέχοντας συνάμα το πνευματικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουν τη μετέπειτα ζωή τους, με πυξίδα τον Λόγο του Κυρίου και κρατώντας τους μακριά από τους κινδύνους του σημερινού τρόπου ζωής που ελλοχεύουν ένεκα της φθοράς των αξιών και της αποδυνάμωσης των θεσμών.
Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αφού εξήρε τη σημασία του πνευματικού κέντρου όχι μόνο για την κοινότητα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα για τους νέους μας, ευχαρίστησε τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για την παρουσία του στη θεμελίωση του,  όλους όσοι εργάσθηκαν ώστε να φτάσει η ώρα της θεμελίωσης του κέντρου του μακαριστού Χρυσόστομου Παπαϊωάννου, δωρητή του έργου και την οικογένειά του, την εκκλησιαστική επιτροπή και ιδιαίτερα τον Αρχιμ. Λάζαρο Γεωργίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο,  τον αρχιτέκτονα και τον εργολάβο του έργου, κ.α.
Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος μαζί με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων τοποθέτησαν τον θεμέλιο λίθο στο χώρο που γίνονται οι εργασίες για την ανέγερση του οικήματος, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του Θεού σε ενάμιση χρόνο.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου