Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τιμές για τους πεσόντες της εισβολής στο Παραλίμνι

Με την τέλεση του καθιερωμένου μνημοσύνου, ο κυπριακός ελληνισμός, τίμησε χθες τους αγωνιστές και πεσόντες κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου της πατρίδας μας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση της νήσου μας.
Στο Παραλίμνι επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός ιερός ναός του αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και αναπέμφθηκε δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής  Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου στην παρουσία των Δημοτικών Αρχών, των Βουλευτών, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Παραλιμνιτών, στην πλατεία του αγίου Γεωργίου.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου