Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Πούτιν με τους επικεφαλείς των αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, είχαν σήμερα το απόγευμα, οι Προκαθήμενοι και οι Εκπρόσωποι των 15 κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που μετέχουν στους εορτασμούς για την επέτειο των 1025 χρόνων από το βάπτισμα των Ρως.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα του Κρεμλίνου και χαρακτηρίστηκε ως ιστορική μιας και όπως είπε και ο Πρόεδρος Πούτιν «μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας».
Ο Ρώσος Πρόεδρος καλωσορίζοντας τους Προκαθήμενους και τους Εκπροσώπους των Εκκλησιών, τους συνεχάρη για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς και πρόσθεσε ότι «η υιοθέτηση του Χριστιανισμού καθόρισε την μοίρα της Ρωσίας και η επιλογή αυτή ήταν μια αποφασιστική καμπή στην ιστορία της Εκκλησίας και του ρωσικού κράτους».
«Τα ηθικά θεμέλια της Ορθόδοξης πίστης έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τον εθνικό χαρακτήρα μας και τη νοοτροπία των λαών της Ρωσίας», ανέφερε.
Ο κ. Πούτιν εξέφρασε, στην συνέχεια, την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε σχέση με το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στρέψει το βλέμμα και την προσοχή της στο όλο ζήτημα, προσθέτοντας ότι στην εποχή μας χρειάζονται παγκοσμίως προσπάθειες, που θα έχουν ως στόχο την αποτροπή «των διαπολιτισμικών συγκρούσεων, που απειλούν με σοβαρότατες συνέπειες».
Τέλος, ο Πρόεδρος Πούτιν ευχήθηκε σε όλους ειρήνη, ευημερία, μακροζωία στην ανιδιοτελή διακονία τους για τα υψηλά ιδανικά της Ορθοδόξου πίστεως προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη μεταξύ των εθνών.
Αμέσως μετά το δείπνο, που παρέθεσε στο Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος και οι υψηλοί προσκεκλημένοι του παρακολούθησαν την πανηγυρική συναυλία που δόθηκε στην Κόκκινη Πλατεία για την επέτειο των 1025 χρόνων του εκχριστιανισμού της Ρωσίας.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου