Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συνένωση δυνάμεων για αντιμετώπιση των προβλημάτων

«Η αποφράδα αυτή ημέρα στέλλει πάρα πολλά μηνύματα σε όλους. Ποτέ δεν πρέπει να υπάρξει διχόνοια και διάσπαση. Εκείνο που πρέπει να πρυτανεύσει σ’ αυτό τον κόσμο είναι η πραγματική χριστιανική αγάπη και η συνένωση όλων των δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα εθνικά», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Ο Μακαριώτατος μιλούσε αμέσως μετά την τέλεση του επισήμου μνημοσύνου των ηρώων που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και του τρισαγίου που τέλεσε στους τάφους των ηρώων, αλλά και όσων ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά την ημέρα του πραξικοπήματος.
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τόνισε με έμφαση: «δηλώνω απερίφραστα ότι η Εκκλησία ευρίσκεται σε αυτές τις επάλξεις για να βοηθήσει στη συμφιλίωση και στη συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου».  
Το επίσημο μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, η ηγεσία της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς  και συγγενείς των πεσόντων.
Ακολούθησε τρισάγιο που τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο στους τάφους των πεσόντων στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους.
Παράλληλα, ο Μακαριώτατος, τέλεσε τρισάγιο και στους τάφους όσων ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά της Κυβέρνησης Μακαρίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου