Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο ο Αρχιεπίσκοπος

«Είχα μια ωραία συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο, εφ’ όλης της ύλης και μπορώ να πω ότι φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το Προεδρικό», τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, μετά από την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Η συνάντηση των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε εν ενόψει της μετάβασης του Αρχιεπισκόπου στη Ρωσία, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Εκκλησίας της Ρωσίας για την 1025η επέτειο εκχριστιανισμού των Ρως και τις επαφές που θα έχει εκεί, αλλά συζητήθηκαν ταυτόχρονα και τα θέματα της οικονομίας και ιδιαίτερα τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και κτηματική.
Ερωτηθείς, από τους λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης, αν ο λόγος που φεύγει ικανοποιημένος από το Προεδρικό Μέγαρο σχετίζεται με το θέμα της Τράπεζας Κύπρου και τη μορφή που θα πάρει η Κτηματική Τράπεζα, ο Μακαριώτατος απάντησε «Ασφαλώς. Δεν είναι όπως εξελισσόταν το όλο θέμα. Έχει μια σωστή αντίληψη στο όλο θέμα ο κ. Πρόεδρος».
Ο Κύπρου Χρυσόστομος σημείωσε, ακόμη, ότι κάποιες ανησυχίες που είχε ο ίδιος ήταν και ανησυχίες του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος «ήδη, έχει δώσει εντολές και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά». Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος. 
«Η συνάντηση έπρεπε να γίνει, ιδιαίτερα για τους εορτασμούς που έχει η Ρωσική Εκκλησία. Θα δω και τον Πρόεδρο Πούτιν και θα διαβιβάσω και συγχαρητήρια για τις γιορτές που γιορτάζει ολόκληρη η Ρωσία. Γιορτάζουν τα 1025 χρόνια από τη βάπτισή τους», πρόσθεσε.
Απαντώντας στο κατά πόσο θα μεταφέρει μήνυμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν κατά την επικείμενη επίσκεψη του στη Ρωσία, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι μεταφέρει «προφορικό μήνυμα για συγχαρητήρια αναφορικά με τη γιορτή και αυτό προγεύεται της χαράς για τη συνάντηση που θα έχει (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο Πούτιν) λίαν συντόμως».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δώρισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μια εικόνα της Παναγίας.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου