Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση μνήμης και μνημόσυνο αρχιπλοίαρχου Ιωαννίδη από την Μητρόπολη Λεμεσού

Εκδήλωση εις μνήμη του αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο όποιος έπεσε εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.
Η βραδιά αφιερωμένη στον ήρωα Ανδρέα Ιωαννίδη, περιλάμβανε ομιλία με τίτλο: «Ο αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, όπως τον γνώρισα» με ομιλητή τον αντισυνταγματάρχη Ανδρέα Γεωργίου.
Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την εκκλησιαστική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός». 
Παράλληλα, την Κυριακή 7 Ιουνίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, τέλεσε, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το 2ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και του Ανθυπασπιστού Κλεάνθη Κλεάνθους.
Στο μνημόσυνο  παραβρέθηκαν ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κύριος Φώτης Φωτίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, εκπρόσωποι του Λιμενικού, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των δυο αδικοχαμένων ανδρών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου