Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στο Παραλίμνι

Με την ευκαιρία της μνήμης του αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου τελέστηκε, το εσπέρας του Σαββάτου, 29 Νοεμβρίου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και μετείχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τύρου και Σιδώνος από τον Λίβανο, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος, καθώς και οι εφημέριοι του Ναού. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του εορταζόμενου Αγίου.     
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κωνσταντίας, ο οποίος λίγο προ του τέλους τίμησε τον αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Α. Κόκκινου για την μεγάλη προσφορά του με την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του περικαλλούς Μητροπολιτικού Ναού του Παραλιμνίου με την απονομή της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.
Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικής απόφασης της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Αγίου Γεωργίου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 50 χρόνων από την ανοικοδόμηση του Μητροπολιτικού Ναού.
Μαΐστωρ - Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου