Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πανήγυρις Αγίου Ελευθερίου στην Λεμεσό

Με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τίμησε η Ιερά Μητρόπολης Λεμεσού, τον άγιο ένδοξο ιερομάρτυρα Ελευθέριο.
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε στον ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Λεμεσό, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, με την συμμετοχή αρκετών κληρικών από όμορες ενορίες και πλήθος ευσεβών χριστιανών.
Το πρωί της επομένης, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Μουταγιάκας, η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Προεξάρχων της λαμπράς Πανηγύρεως ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο οποίος μίλησε καταλλήλως και επικαίρως για την ζωή και την δράση του μεγάλου αυτού αγίου ιερομάρτυρος της Εκκλησίας μας.
Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ευλάβεια και κατάνυξη την Ευχαριστιακή Σύναξη και συμμετείχε στην περιφορά της ιεράς εικόνος του και του αποτμήματος εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου