Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ετήσιο Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄

Τελέστηκε, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄, με την ευκαιρία του 7ου ετήσιου μνημοσύνου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄.
Στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο παρέστησαν, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Α΄ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Τσόλκας, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Λουκαΐδου, ο Αστυνόμος Α΄ κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, Υποστάτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, εκ μέρους του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας κ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο κ. Λεφτέρης Μαρκίδης, εκπρόσωπος της Σ. Κ. ΕΔΕΚ, πολλοί εκτιμητές του πολύπλευρου έργου και της προσφοράς του και μάλιστα μαθητές του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου, καθώς επίσης συνεργάτες του και οικείοι εκ της πολυμελούς οικογένειάς του.
Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου στον Καθεδρικό Ναό, ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στο  Παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα Λευκωσίας,  όπου ευρίσκονται και οι Τάφοι των τελευταίων Αρχιεπισκόπων Κύπρου του 20ου αιώνα.

Πηγή: Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου