Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Εορτή Αγίας Βαρβάρας στην Μητρόπολη Κύκκου

Πλήθος πιστών από τις κοινότητες Κάμπου, Τσακίστρας και Τηλλυρίας τίμησε και φέτος, ανήμερα της εορτής της, την πάνσεμνο και μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στο ομώνυμο εξωκκλήσι της, που βρίσκεται παρά τον δασικό δρόμο μεταξύ των κοινοτήτων Κάμπου και Πύργου Τηλλυρίας.
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, με συλλειτουργούς τους εφημερίους των κοινοτήτων Κάμπου Οικονόμο π. Μιχαήλ και Τσακκίστρας Οικονόμο π. Χριστόδουλο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Εκκλησιαστικής Διακονίας της Μητροπόλεως Κύκκου Δρ Νίκος Νικολαΐδης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των σεπτών λειψάνων της Αγίας πέριξ του Ναού και η διέλευση, όπως ορίζει το κυπριακό έθος, κάτω από την εικόνα, ώστε να λάβουν την ευλογία της.
Ακολούθως, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών «Άγιος Κυριακός» Κάμπου προσέφερε αβραμιαία φιλοξενία και δεξιώθηκε όλους τους προσκυνητές στον περίβολο της εκκλησίας με γλυκά, αλμυρά και ποτά.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου