Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ονομαστήρια Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου

Την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών. Στον εσπερινό συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως Λεμεσού με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο  Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ισαάκ. 

Την πανήγυρη λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους τα μέλη της χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Λυμπουρίδη. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία πλήθους κόσμου που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.

Σήμερα το πρωί, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμανδρίτης Πασιος, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Ισαάκ και άλλοι κληρικοί. 
Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εκ των εφημερίων του ναού, π. Ανδριανό Νεάκσου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του ναού.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου