Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πανδαισία παραδοσιακών ηχοχρωμάτων από την «Ρωμηοσύνη»

«Κάλαντα των Ρωμηών» ήταν ο τίτλος της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, που πραγματοποίησαν, το βράδυ της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο από κόσμο, κάθε ηλικίας, Αμφιθέατρο του Xenion High School στο Παραλίμνι, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη», με στόχο την ενίσχυση της δράσης και του έργου του Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών Αμμοχώστου.

Η όλη εκδήλωση περιελάμβανε την εμφάνιση των πολυμελών τμημάτων της χορωδίας της «Ρωμηοσύνης» και των έμπειρων μουσικών και δεξιοτεχνών, που τους συνόδευαν με τα διάφορα παραδοσιακά τους όργανα, καθώς επίσης, κείμενα για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, αλλά και παραδοσιακούς χορούς από το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη λίμνην».

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακά κάλαντα από την Κύπρο, την Ελλάδα, τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, αλλά και τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να σημειώσουμε ότι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμηοσύνη», υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Κυπριανού, παρουσίασαν πραγματικά δείγματα υψηλής τέχνης, ακρίβειας και ερμηνείας και προσέφεραν στο πολυπληθές κοινό, που παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τη συναυλία, μια μοναδική μουσική πανδαισία.
Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη και παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς, κληρικοί και πλήθος κόσμου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου