Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Νέος Αρχιμανδρίτης και Πνευματικός στην Μητρόπολη Ταμασού

Τον ζήλο προς την λειτουργική ζωή, την θυσιαστική του αγάπη προς την Εκκλησία και την ποιμαντική φροντίδα προς τον λαό του Θεού, του Ιερομονάχου π. Διονυσίου Κοπτίδη, επιβράβευσε χθες, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.
Ο Πανιερώτατος, ο οποίος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα της κοινότητος Μαθιάτη, συμπαραστατούμενος και από τον  Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Κυκκώτη και τους διακόνους π. Βαρνάβα Χρυσάνθου και π. Νικόλαο Παζαρά, απέμεινε, λίγο πριν την απόλυση, τα Οφίκια του Αρχιμανδρίτη και του Πνευματικού στον π. Διονύσιο.
Η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος από πολύ νωρίς το πρωί κατέκλυσε τον ναό, ήταν ενθουσιώδης και ένθερμη, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας.
Αντιφωνώντας την συγκινητική και καρδιακή προσφώνηση του π. Διονυσίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού, του επεσήμανε ότι «ο σταυρός του Αρχιμανδρίτη και το οφίκιο του Πνευματικού… δεν αποτελούν σύμβολα κοσμικής καταξίωσης, αλλά πνευματικής ευθύνης».
«Ο σταυρός του Αρχιμανδρίτη και Πνευματικού κλείνει μέσα του όλα τα σωτηριώδη γεγονότα, που οικονόμησε η άπειρη αγάπη του Θεού για τον «πεπτωκότα» άνθρωπο. …Χρησιμοποίησέ τον, λοιπόν, όσο μπορείς πιο συχνά, αγιάζοντας μ’ αυτόν κάθε πτυχή της καθημερινής και πνευματικής ζωής του ποιμνίου σου», σημείωσε.
Ο Πανιερώτατος, κλείνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε «σε όλους τους συμπαρευρισκομένους καλά Χριστούγεννα και ευλογημένη και καρποφόρα την επερχόμενη χρονιά» και απευθυνόμενος στον π. Διονύσιο υπογράμμισε: «Είθε ο Θεός να σου χαρίζει έτη πολλά και ευλογημένα προς δόξαν και τιμήν του μεγαλοπρεπούς ονόματος και βασιλείας Του».
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου