Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός Αγίου Σάββα στον Ύψωνα

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με την πρέπουσα επισημότητα γιορτάστηκε, στην κοινότητα Ύψωνα της Λεμεσού, η εορτή του «εφάμιλλου αγγέλων», ενός από τους μεγαλύτερους εκφραστές του ορθόδοξου μοναχισμού, του Οσίου πατρός ημών Σάββα του ηγιασμένου.

Αφ’ εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, συμπαραστατούμενου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτη Ισαάκ και πλειάδα κληρικών της μητροπόλεως.
Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του ναού, π. Φειδία Ελπιδοφόρου και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σάββα.
Ο Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής και κήρυξε το θείο λόγο.
Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Σάββα και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του, αλλά και για να προσκυνήσουν επιτραχήλιο του Αγίου Σάββα από την Ιερά Μονή του στους Αγίους Τόπους, καθώς και τα χαριτόβρυτα λείψανα των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που ετέθησαν προς προσκύνηση κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σεπτά λείψανα των Τριών Ιεραρχών θα παραμείνουν στο ναό, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, μέχρι και την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, το βράδυ. 

Μαΐστωρ – Ι. Ν. Αγίου Σάββα Ύψωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου