Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

«Φως και δύναμη της αγάπης»

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμος Λατσιών και ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών «Άγιος Γεώργιος» Λατσιών άναψαν, για άλλη μια χρονιά, τις λαμπάδες και τα φαναράκια τους από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και αφού περιήλθαν τους δρόμους της πόλης κατέληξαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όπου διοργανώθηκε μια μοναδική εκδήλωση αγάπης.

Μια γιορτή ελπίδας και χαράς με μελωδίες και τραγούδια λουσμένα στο φως από τις φωνές των παιδιών των σχολείων της περιοχής, ηχοχρώματα και ρυθμολογίες εορταστικές με την φιλαρμονική και χορωδία του Δήμου Λατσιών και, παράλληλα, νηστίσιμη ζεστή σούπα, κάστανα, πίττες και λουκουμάδες.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Παναγιώτης Κυπριανού, συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης για την επιτυχημένη διοργάνωση και την έμπρακτη έκφραση της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Ευχήθηκε «να ανατείλουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο μας, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, με την ευχή και την ελπίδα ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία που η πατρίδα μας παραμένει μοιρασμένη».

«Μέσα σ’ ένα κόσμο βουτηγμένο στο αίμα των πολέμων, ακρωτηριασμένο από την ανθρώπινη λεηλασία και αδικία, κυριολεκτικά χαμένο μέσα στο χάος μιας διεστραμμένης λογικής έρχονται και τούτα τα Χριστούγεννα», τόνισε η Πρόεδρος Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών «Άγιος Γεώργιος» Λατσιών κ. Ευδοκία Παναγή.

«Έρχεται για άλλη μια φορά ο Χριστός για να μας θυμίσει ότι γεννήθηκε και για μας. Γεννημένος σε μια φάτνη ζώων ζητάει μια θέση στην καρδιά μας. Ο Δημιουργός των πάντων από υπερβολική αγάπη και άκρα ταπείνωση θέλει να φιλοξενηθεί στην καρδιά μας. Ας του δώσουμε, λοιπόν, μια θέση στην καρδιά μας να ξαποστάσει και σε εκείνη τη θέση η θεία χάρις του Παναγίου Πνεύματος είναι ικανή να κάνει θαύματα μέσα μας και γύρω μας. Για τόσα πράγματα, για τόσους άλλους δίνουμε θέσεις μέσα μας. Ας δώσουμε φέτος τα Χριστούγεννα και μια θέση για τον Ιησού», πρόσθεσε.

Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που οργάνωσαν και στήριξαν την εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν ολόχρονα το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου και της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου