Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαίνια Στεκιού Νεολαίας Τσερίου και Συμβουλευτικού Σταθμού «Ελπίδα»

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και το Ίδρυμα «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.), σε συνεργασία με το Δήμο Τσερίου δημιούργησαν ένα πολυχώρο, στον οποίο στεγάζονται από κοινού το Στέκι Νεολαίας Τσερίου και ο Συμβουλευτικός Σταθμός «Ελπίδα».
Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 4:00 μ.μ. Στη συνέχεια έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Δήμου Τσερίου.
Το Στέκι Νεολαίας Τσερίου και ο Συμβουλευτικός Σταθμός «Ελπίδα» βρίσκονται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 15, στην πλατεία Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Τσερί.
Το Στέκι Νεολαίας Τσερίου λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη του Ιδρύματος «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.), το οποίο ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος. Το πρόγραμμα είναι προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εφηβικής παραβατικότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Το Στέκι Νεολαίας Τσερίου θα λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα  (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 5-10 μ.μ.). Κάθε έφηβος που θα χρησιμοποιεί το Στέκι είναι κάτοχος κάρτας μέλους. Στο απογευματινό Στέκι, οι νέοι της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο τους χρόνο με ποιοτικές δραστηριότητες.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός «Ελπίδα» θα λειτουργεί με δύο προγράμματα: από το Σταθμό πρόληψης «ΗΘΑΚΗ» του ΚΕΝΘΕΑ και αφορά τις εξαρτήσεις και από την ομάδα Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Στήριξης της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, κάτω από την επίβλεψη του ΚΥΚΑΤ και της Δρ Άννας Αγαθαγγέλου, Κύπριας Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο του Καναδά.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στο χαιρετισμό του μετά την ακολουθία του αγιασμού ανέφερε τα εξής: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα αυτό το κτήριο σε συνεργασία με το Δήμο Τσερίου, ο οποίος δίνει το παράδειγμα και σε άλλους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού πλέον έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και αντιμετώπισης πολλών αρνητικών καταστάσεων που μαστίζουν τη νεολαία μας, αλλά και την οικογένεια. Με το Στέκι Νεολαίας οι νέοι της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται δημιουργικά και με το Συμβουλευτικό Σταθμό θα παρέχεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να ενημερωθούν, να συμβουλευτούν, αλλά και να θεραπευτούν από εξαρτήσεις και συμπεριφορές που τους ταλαιπωρούν. Ταυτόχρονα ενδυναμώνεται ο θεσμός της οικογένειας, αφού είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί στην πρώτη γραμμή πρόληψης από διάφορους κινδύνους που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας. Για ακόμη μία φορά συγχαίρω το Δήμο Τσερίου και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο, αλλά και τους συνεργάτες του, καθώς και τους δικούς μου συνεργάτες που μαζί κοπίασαν ώστε σήμερα να έχουμε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο ώστε να δουλέψουμε για το καλό της νεολαίας μας».
Ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου με τη σειρά του ανέφερε ότι: «Η λειτουργία του Στεκιού Νεολαίας αποτελούσαν προτεραιότητα των στόχων μου γι’ αυτό και μεριμνήσαμε σύντομα να το έχουμε δημιουργήσει και λειτουργήσει. Σαφώς και η βοήθεια που μας προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ιδιαίτερα ο Διευθυντής του ΚΥΚΑΤ κ. Γιώργος Κουννούσιης, ήταν πολύ σημαντική, αφού από μόνοι μας δεν θα το καταφέρναμε. Ευχαριστούμε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ησαΐα, ο οποίας στέκεται κοντά στα προβλήματα που ταλανίζουν τους νέους μας και μας συμπαρίσταται στα προγράμματα που θέλουμε να υλοποιήσουμε».
Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου